Financa
Digitalni poslovni portal

Airbnb uvodi plaćanje crypto valutama u tekućoj godini

Generalni direktor kompanije Airbnb Brian Chesky je na vlastitom Twitteru objavio da je uvođenje plaćanja rezervacija smeštaja kriptovalutama jedan od glavnih ciljeva u tekućoj godini.


Chesky je na samom početku tekuće godine, pitao svoje pratitelje na Twitteru da mu daju predloge u vezi sa Airbnb platformom, te je nakon pročitanih prijedloga zaključio da je očigledno najpopularniji zahtjev plaćanje u kriptovalutama. Veliki broj pratitelja je glasao za jasno i transparentno isticanje cijena, program odanosti za stalne goste, isticanje novih cijena za održavanje smještaja i bolju korisničku službu.

Chesky je rekao da su razmatrane i ideje vezane za različite tokene, pri čemu je vrlo vjerovatno da u budućnosti plaćanje Airbnb smještaja neće biti ograničeno na jedan ili dva tokena. Dodao je, takođe, da je od 2013. godine Airbnb procesuirao isplate u vrijednosti od 336 milijardi dolara, navodi Crypto News site.

AirBNB trenutno prihvata uplate Visa, MasterCard kartica, kao i putem Apple Pay, Google Pay ili PayPal platforme. Chesky je u prošloj godini izjavio za Fox Business da je za Airbnb stiglo mnogo zahtjeva u vezi sa uplatama u kriptovalutama. “Dobijamo mnogo zahtjeva. Ja ih dobijam već godinama i još nemam šta da najavim” – rekao je tom prilikom.

Nakon što su se pojavili izgledi za izlazak na burzu, iz Airbnb-a su priopćili da se prilagođava novim tehnologijama, uzimajući u obzir uspjeh kriptovaluta i blokchain tehnologije. Zanimljivo je da je Airbnb još 2016. godine otkupio aplikaciju ChangeTip za davanje bakšiša u bitcoinima.

Nedavni zaokret ka kriptovalutama potaknut je konkurentima koji već imaju decentralizirane alternative za plaćanje bazirane na blockshain tehnologijama kao što je platforma Travala.com.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije