Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

U Francuskoj kreće Facebook News

Facebook će od danas u Francuskoj pružati uslugu ‘news feeda’ namijenjenu novinskim sadržajima, Facebook News, koja će biti jamac bolje medijske vidljivosti i odgovor na optužbe za dezinformiranje koje se iznose protiv društvene mreže, prenosi Seebiz.

Servis će u početku biti ograničen na manji broj francuskih korisnika Facebooka.

Do svibnja bi se trebao proširiti na sve korisnike u Francuskoj, priopćila je Meta, američka kompanija u čijem je vlasništvu društvena mreža.

Francuska tako postaje peta zemlja u kojoj se otvara Facebook News, nakon Sjedinjenih Država krajem 2019., Velike Britanije u siječnju 2021., Njemačke u svibnju i Australije u kolovozu.

“Osim klasičnih Facebookovih aktualnosti, Facebook News je mjesto na kojemu će se isključivo prenositi informacije iz provjerenih izvora jer će ih proizvoditi pravi mediji“, rekao je za AFP Jesper Doub, direktor za partnerstva s informativnim glasilima za Europu u Meti.

Početak rada Faceboog Newsa u Francuskoj moguć je zahvaljujući potpisivanju načelnog ugovora sa Savezom za opće informativne medije (APIG) o kojemu je Facebook izvijestio u listopadu.

Na temelju tog ugovora francuski nakladnici dnevnih novina dvije godine će dobivati naknadu za korištenje njihovih sadržaja.

Zahvaljujući tom ugovoru, mnogi nacionalni i regionalni dnevnici bit će uključeni u Facebook News, pa tako Le Parisien/Aujourd’hui en France, Le Figaro, Le Journal du Dimanche, Les Echos i drugi.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije