Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Bosch ulaže još 250 milijuna eura u proizvodnju poluvodiča

Njemačka tehnološka tvrtka Bosch jučer je najavila da će u domaću proizvodnju čipova u gradu Reutlingenu uložiti dodatnih 250 milijuna eura, proširujući kapacitete u razdoblju globalne nestašice ključnih komponenti za autoindustriju, prenosi SEEbiz.

Kompanija je već najavila da će ove godine uložiti oko 400 milijuna eura u vlastitu proizvodnju čipova u Dresdenu i Reutlingenu u matičnoj Njemačkoj i u malezijskom Penangu, podsjeća agencija Dpa.

Tome sada valja dodati najnovije planirano ulaganje u proširenje tvornice u Reutlingenu za 3.600 četvornih metara do 2025. godine, objavili su iz Boscha.

“Ovo ulaganje koristit će našim klijentima i pomoći u globalnoj krizi u opskrbi poluvodičima”, izjavio je u utorak izvršni direktor njemačke kompanije Stefan Hartung.

Kriza u opskrbi poluvodičima i drugim elektroničkim komponentama stvara velike probleme mnogim sektorima, posebno automobilskoj industriji, i ograničava proizvodnju.

Hartung je naglasio da ne očekuje smirivanje problema u opskrbi prije iduće godine.

Nedavno smo prenijeli kako EU želi smanjiti ovisnost od Kine, Tajvana i SAD-a po pitanju proizvodnje čipova. Ovo je zasigurno jedan korak naprijed.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije