Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Novi problemi za autoindustriju

Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je da će idućeg tjedna smanjiti proizvodnju u Wolfsburgu zbog problema u nabavi koje je izazvala ruska invazija na Ukrajinu.

Proizvodnja bi se trebala smanjiti “postupno na nekoliko linija”, prema pismu koje je uprava u utorak poslala radnicima. “Kako stvari sada stoje, u 11. kalendarskom tjednu nećemo moći proizvoditi u Wolfsburgu”, stoji u pismu.

I prije su na tvornice u njemačkoj saveznoj zemlji Saskoj utjecali problemi s opskrbom, posebno kablova. U Hannoveru bi proizvodnja automobila mogla biti ugašena od 10. kalendarskog tjedna nadalje.

“Naša radna skupina nastavlja tražiti rješenja za sve odjele i marke”, istaknula je uprava VW-a. Interni krizni tim skupine nastavlja pratiti razvoj događaja, dodaju. Proizvođač luksuznih automobila Porsche, član grupe VW, najavio je privremenu obustavu proizvodnje, što pokazuje sve snažniji utjecaj rata u Ukrajini na opskrbne lance goleme njemačke automobilske industrije.

Porscheova tvornica u Leipzigu morat će zaustaviti proizvodnju barem do kraja sljedećeg tjedna, rekao je glasnogovornik. Otprilike 2500 djelatnika radit će skraćeno. “Izradit ćemo planove za što dulje razdoblje i kontinuirano analizirati situaciju”, rekao je glasnogovornik.

I BMW je u utorak zbog zastoja u opskrbi najavio zaustavljanje proizvodnje u domaćim i tvornicama u drugim europskim zemljama. Gdje će, kada i koliko dugo proizvodnja biti zaustavljena, još se ispituje, rekao je glasnogovornik. BMW nabavlja kablove u zapadnoj Ukrajini.

Izvor: Poslovni.hr

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije