Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

LEGO – prodaja rasla zahvaljujući otvaranju trgovina u Kini

Danski proizvođač igračaka LEGO izvijestio je o snažnom rastu prihoda u 2021. godini zahvaljujući otvaranju novih trgovina u Kini, a u ovoj godini očekuje slabiji rast i potvrđuje obustavu isporuka u Rusiju, prenosi Poslovni.hr.

Prihod je porastao 27 posto, na 55,3 milijarde danskih kruna (8,11 milijardi dolara), objavili su iz LEGO-a, istaknuvši da su tijekom godine nadmašili industriju igračaka na svim većim tržištima.

Operativna dobit porasla je 32 posto, na 17 milijardi kruna. Kompanija je prošle godine otvorila 165 novih trgovina, većinom u Kini, i sada ih ukupno ima 832 u zemljama širom svijeta.

LEGO ubire plodove višedesetljetne strategije lociranja proizvodnje u blizinu ključnih tržišta, što im je smanjilo logističke probleme i troškove u vrijeme pandemije koja je teško pogodilia maloprodaju širom svijeta.

U ovoj godini kompanija očekuje jednoznamenkastu stopu rasta i pad u Ukrajini i Rusiji. LEGO je zbog ruske invazije na Ukrajinu obustavio nove isporuke u 81 LEGO trgovinu u Rusiji kojima upravlja Inventive Retail Group.

Vijest o obustavi isporuka u Rusiju objavio je prošlog tjedna internetski poslovni list Finans. Kompanija u Rusiji zapošljava 80 radnika i nije željela reći koliki je njezin udio u ukupnoj prodaji.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije