Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Kako prakticirati pozitivan način razmišljanja

Vaš unutarnji glas je moćan, a uz redovitu svakodnevnu praksu, vaš pozitivan način razmišljanja može imati ogroman utjecaj na vaš život.

Korak 1: Je li vaš unutarnji glas kritičan ili pozitivan?

Često nismo svjesni onog unutarnjeg glasa koji brblja u našoj glavi. Podsvjesno ovo brbljanje može imati veliki utjecaj na ono što smo u stanju postići i prevladati. Često je unutarnji glas koji čujemo ispunjen sumnjom i strahom; govori nam da ‘ne možemo nešto napraviti’ ili da ‘nismo dovoljno dobri.’ Koliko god taj glas zvučao kritično, on nas jednostavno štiti od najgoreg scenarija, koji je često jako daleko od stvarnosti.

Sljedeći put kad čujete taj unutarnji glas, provjerite i zapitajte se je li kritičan ili pozitivan. Što ste svjesniji, to ćete biti bolje opremljeni da se nosite s tim.

Korak 2: Svjesno slijedite pozitivni glas

Okretanje onom pozitivnom unutarnjem glasu zahtijeva vrijeme i praksu, ali što ste ga više svjesni to postaje lakše. Svaki put kad čujete taj kritički unutarnji glas, uzvratite mu na način koji vas potvrđuje. Dajte mu do znanja ‘Ja imam ovo’, ‘Mogu to učiniti, i hoću.’ Čak i ova jednostavna promjena u načinu razmišljanja može stvoriti veliku izmjenu, jer vam otvara mogućnost postizanja.

Korak 3: Ono što mislimo, to postajemo

Naše tijelo će učiniti sve što mu naš um kaže. Moć pozitivnih misli je doista nevjerojatna. Ako već vjerujete da nešto ne možete učiniti, tada će to biti gotovo nemoguće to i učiniti. Pokušajte unutarnji glas prebaciti sa kritičkog na pozitivnog mentora i počet ćete primjećivati ​​ogromnu razliku. Vaše misli i uvjerenja oblikuju vaše poglede na svijet i na kraju diktiraju radnje koje poduzimate.

Zapamtite da će vam biti lako primijeniti ispravan način razmišljanja na stvari koje su vaše prednosti, ali izazov leži u primjeni pozitivnog načina razmišljanja na vaše slabosti (a svi ih imamo). Pozitivan način razmišljanja moćna je stvar, a u kombinaciji s planom djelovanja korak po korak, možete postići sve!

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije