Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

EU je odobrila novi, peti paket sankcija Rusiji

Svih 27 članica Europske unije sinoć je odobrilo nove sankcije Rusiji, koje uključuju embargo na uvoz ruskog ugljena, drvne građe i votke.

Sankcije uključuju zamrzavanje sredstava nekoliko ruskih banaka, produženje zabrane izvoza oružja i drugih vrsta izvoza u vrijednosti od oko deset milijardi eura, prenose agencije.

Europska komisija predložila je nove sankcije u utorak nakon događaja u kijevskom predgrađu Bucha. Jučer su svi članovi prihvatili prijedlog na sastanku veleposlanika, a na snagu će stupiti danas nakon objave u Službenom glasniku.

“Paket sankcija je značajan i proširuje postojeće sankcije protiv Rusije na nove sektore i oligarhe”, stoji u priopćenju francuskog predsjedništva EU.

Visoki dužnosnici EU također su rekli da bi, ako Rusija nastavi napadati Ukrajinu, mogla uslijediti potpuna zabrana uvoza svih fosilnih goriva iz Rusije.

Izvor: agencije

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije