Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Izdana službena naredba: 7 milijardi dolara imovine Romana Abramoviča je zamrznuto

Policija u Jerseyju izvršila je raciju u sumnjive prostorije povezane s Abramovićevim poslovnim aktivnostima

Kraljevski sud Jerseyja službeno je izdao nalog za zamrzavanje imovine vrijedne 7 milijardi dolara, koja se povezuje s ruskim milijarderom Romanom Abramovičem, objavilo je tužiteljstvo Britanskih Kanalskih otoka.

Abramovič je među nekolicinom bogatih Rusa koje su Britanija i Europska unija prošlog mjeseca dodale na popis sankcija zbog ruskog napada na Ukrajinu, nakon čega su mnoge zemlje pokrenule mjere zapljene njihovih jahti i druge luksuzne imovine.

U priopćenju Tužiteljstva Kanalskih otoka, koje ima samoupravu kao krunsko vlasništvo britanske kraljevske kuće, navodi se da je policija Jerseya u utorak pretražila prostorije za koje se sumnja da su povezane s Abramovičevim poslovnim aktivnostima.

“Kraljevski je sud 12. travnja također izdao službenu naredbu o zamrzavanju imovine u vrijednosti od više od 7,0 milijardi dolara, za koju se sumnja da je povezana s Abramovičem i koja se nalazi na otoku Jersey ili u vlasništvu subjekta koji je registriran u Jerseyju”.

Izvor:biznis.telegraf.rs

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije