Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Koji online biznis je najlakše pokrenuti – pet ideja

Tko ima dobru poslovnu ideju danas je može bez problema pretvoriti u obećavajući online biznis, a evo nekoliko načina kako s minimalnim troškovima započeti svoje poslovanje.
Svijet se u velikoj mjeri premjestio na Internet posljednjih godina pa danas svatko tko želi uspješno poslovati mora biti prisutan online, putem web stranice i društvenih mreža, a poželjeno je i da digitalnim marketingom precizno cilja svoje kupce i tako povećava svoj promet. Biznis online može biti vrlo kompleksan i tražiti mnogo planiranja i programiranja, poput otvaranja online casina, no postoje i neke vrste poslovanja koje možete pokrenuti uz značajno manje novčanog ulaganja, i to u kratkom vremenskom roku od trenutka kad vam je ideja pala na pamet. Baš zbog toga donosimo ideje za online poslovanje koje je danas najlakše pokrenuti, kako bi ih imali na umu svi koji žele zaraditi dodatni novac ili se u potpunosti poslovno osamostaliti.

Prodaja e-knjiga
Prodaja e-knjiga

Prodaja e-knjiga

Prošla su vremena skupocjenih naklada i rizičnih ulaganja u tiskanje stručne literature i beletristike, jer danas možete knjige prodavati u digitalnom obliku, uz zaista minimalni trošak izrade. Bilo da ste izuzetno stručni na nekom području ili ste pravi umjetnik koji izrađuje stripove i piše knjige, bez problema možete izraditi stranicu na kojoj će ljudi moći skinuti vašu e-knjigu, u visini naknade koju vi odredite. Ovakav biznis možete biti vrlo uspješan, pogotovo ako pišete na engleskom, jer time vaše tržište postaje ogromno. Ako pogodite nišu u kojoj je konkurencija slaba i kvalitetno promovirate vaš rad kroz marketing, zarada sigurno neće izostati.

Dropshipping
Dropshipping

Dropshipping

Za one kojima je dosadilo preprodavati automobile i ostale stvari putem oglasnika, dropshipping je svakako primamljiva opcija, jer potrebno je samo izraditi stranicu na kojoj ćete posredovati između kupca i proizvođača te ubirati profit. Radi se o posebnoj vrsti e-trgovine u kojoj se vi nalazite u sredini između ponude i potražnje, a ako iza vas stoji pouzdani proizvođač kojem u potpunosti vjerujete, nećete imati problema s isporukom robe kupcima. Kao i kod e-knjiga, imate mogućnost internetskim marketingom popularizirati proizvode koje nudite, a za izradu internetske trgovine neće vam trebati mnogo resursa ni vremena, jer vi praktički samo preuzimate narudžbe i šaljete ih dalje na realizaciju.

Web Shop
Web Shop

Web shop

Osim što imate mogućnost biti posrednik, uvijek možete i sami prodavati svoje proizvode na Internetu. U današnje vrijeme to je lakše nego ikad, jer e-commerce platforme dostupne su po povoljnim cijenama i jednostavne za korištenje. Ako imate tisuću ili manje artikala na prodaju, neće vam biti nikakav problem voditi poslovanje putem Interneta, bez skupog iznajmljivanja prodajnog prostora koji ide uz fizičke trgovine. Treba vam samo skladište, dostavna služba koja će slati pakete i uspješno provedena digitalna fiskalizacija, koju je također lako realizirati uz današnje e-commerce platforme.

Stručno savjetovanje
Stručno savjetovanje

Stručno savjetovanje

Nema sumnje, danas na Internetu možete novac zaraditi stručnim savjetovanjem i to na više različitih načina. Možete pisati kvalitetne recenzije, o različitim proizvodima i uslugama, od elektronike i hotelskog smještaja do hrane, pića i kozmetike na mnogim specijaliziranim stranicama. Ako postanete zaista dobri u tome, tvrtke će prepoznati vaš rad i nuditi vam proviziju pri prodaji, kroz affiliate marketing. Također, na Internetu imate priliku izravno kupcima prodavati vašu stručnost, ako se bavite fitnessom, mentalnim zdravljem, zdravom prehranom, stranim jezicima ili nekom drugom traženom uslugom. Kada vam posjetitelji vaše stranice i društvenih mreža počnu vjerovati, zahvaljujući vašim objavama na Internetu, kao i newsletteru kojeg redovito šaljete, svakako će poželjeti uložiti novac u ono što nudite, kako bi dobili audio i video materijale koje smatraju vrijednima za sebe.

Influencing
Influencing

Influencing

Za kraj, spomenimo ono što je posebno popularno među mlađima, a to je prikupljanje sljedbenika na društvenim mrežama, u svrhu monetizacije vlastitih objava. Načina za dolazak do zarade je mnogo, od reklama koje se pojavljuju uoči svakog vašeg videa na YouTubeu, do Influencer marketinga, odnosno promocije određenih proizvoda putem vaših društvenih mreža, za što vam tvrtke daju određenu naknadu. U svakom slučaju, Internet je otvorio neke sasvim nove prilike za pokretanje vlastitog poslovanja. Što je najvažnije, ako se nađete na tržištu gdje je potražnja velika, a konkurencija ispod vašeg nivoa, mogli biste lijepo zaraditi.

izvor: profitiraj.hr

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije