Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu kriptovaluta, ne vjeruje da bitcoin ima budućnost

Osnivač i izvršni direktor FTX kriptovalute Sam Bankman-Fried kaže da ne vjeruje da bitcoin ima budućnost kao platna mreža.

Bitcoin je dosegao najnižu razinu od prosinca 2020., nakon kolapsa stabilnog coina TerraUSD uz ogromne gubitke na tržištu kriptovaluta. Bio je to najgori pad vrijednosti te valute od 2018. godine, kada je izgubila 80 posto, piše ITBizCrunch.

Bankman-Fried također kritizira najpoznatiju svjetsku kriptovalutu zbog neučinkovitosti i visoke cijene zbog negativnog utjecaja na okoliš.

Kao alternativu, predložio je mrežu s dokazom o sudjelovanju, za koju su sudionici mogli kupiti tokene kako bi joj mogli pristupiti. Što više tokena imaju, to više mogu rudariti. Takve mreže neophodne su kako bi kriptovalute postale općeprihvaćeni oblik plaćanja jer su jeftinije i troše manje energije.

On vjeruje da bitcoin ne bi trebao nestati. U budućnosti bi mogao poslužiti kao imovina, roba i način pohranjivanja vrijednosti, slično kao što se zlato koristi danas.

FTX je osnovan 2019. godine, a u veljači ove godine dobio je novi krug ulaganja, nakon čega je njegova procijenjena vrijednost porasla na 32 milijarde dolara. Prema časopisu Forbes, osobno bogatstvo 30-godišnjeg Bankman-Friede iznosi oko 21 milijardu dolara, te se smatra jednim od četiri najmoćnije osobe u svijetu kriptovaluta.

Izvor:bonitet.com

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije