Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Hladan tuš: Američki BDP u prvom kvartalu pao 1,5 posto

Revidirani podaci američkog Ministarstva trgovine pokazali su da je realni bruto domaći proizvod (BDP) SAD-a u prvom tromjesečju pao za 1,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prethodna procjena pokazala je njegov pad od 1,4 posto, a analitičari su očekivali revidirani pad od 1,3 posto.

Nešto veći pad od očekivanog uslijedio je nakon što je BDP naglo poskočio za 6,9 posto u posljednjem tromjesečju 2021.godine.

U odvojenom izvješću je američko Ministarstvo rada, nakon što je u prethodnom tjednu izvijestilo o najvećem broju novih zahtjeva za naknade nezaposlenima u SAD-u u posljednja gotovo četiri mjeseca, u četvrtak objavilo da su zahtjevi za naknadama u tjednu do 21. svibnja pali više od očekivanog.

Broj novih naknada pao je na 210 tisuća, što je smanjenje za 8.000 u odnosu na nerevidiranu razinu od 218 tisuća iz prethodnog tjedna. Ekonomisti su očekivali skromnije smanjenje novih zahtjeva za nezaposlene na 215 tisuća.

U međuvremenu je Ministarstvo rada priopćilo je da je četverotjedni prosjek novih naknada porastao na 206.750, što je povećanje za 7.250 u odnosu na prošlotjedni nerevidirani prosjek od 199.500 zahtjeva. (see.biz)

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije