Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Tim Cook: Kultura odnosa prema radu poprilično će se promjeniti

Virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji, istaknuo je Tim Cook. Velike tehnološke tvrtke prilično se razlikuju jedna od druge kad je u pitanju način rada nakon pandemije. I dok su neke odlučile svojim zaposlenicima omogućiti rad od kuće zauvijek, druge su ih počele vraćati u urede.

Gostujući na simpoziju TIME 100, šef Applea, Tim Cook, iznio je svoje stajalište o budućnosti rada.

Trenutno provodimo nevjerojatan eksperiment, jer zapravo ne znamo što će se sve promijeniti, rekao je Cook. Provodimo pilot program i pokušavamo pronaći najbolje rješenje od oba svijeta, prenosi Zimo.

Priznao je da osobno više voli sastanke uživo, licem u lice, ali da virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji.

Istaknuo je kako je ključno pronaći model koji iskorištava prednosti i sastanaka uživo i onih virtualnih, a da će konačni model vjerojatno izgledati prilično drugačije od onoga što sad imamo.

Na pitanje hoće li to značiti i korištenje nekog oblika virtualne ili proširene stvarnosti (poput sve češće spominjanog metaversa), Tim Cook je rekao kako smatra da bi tehnologija mogli poboljšati naše međusobne odnose i razgovore, a ne zamijeniti ih.

Podsjetimo, Apple je ovog proljeća donio odluku prema kojoj se zaposlenici moraju vratiti u svoje urede na barem tri dana tjedno. To je izazvalo val nezadovoljstava među zaposlenicima, koji su smatrali da bi takav, prisilni povratak, bio loša odluka. Uprava je u konačnici popustila i odlučila provesti svojevrsno testiranje koje podrazumijeva vraćanje u ured dva dana tjedno, s mogućnošću rada od kuće za one koji se ne osjećaju dovoljno ugodno da bi se vratili u ured.

Izvor: Business Insider

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije