Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Slavne osobe obožavaju Malibu, posebno tehnološki milijarderi: Evo tko je novi “susjed”

Googleov suosnivač Sergey Brin nedavno je kupio nekretninu koja je nekoć pripadala pjevačici Pink, a nalazi se u Malibuu.Tehnološka invazija na Malibu se nastavlja.

Googleov suosnivač Sergey Brin nedavno je kupio nekretninu koja je nekoć pripadala pjevačici Pink, a nalazi se u Malibuu (Kalifornija, SAD).

Tehnološka invazija na Malibu se nastavlja, piše Dirt.com, prenosi telegraf. Ovom kupnjom Brin se pridružio drugim multimilijarderima koji posjeduju nekretnine u mjestu poznatom po plažama i vilama slavnih. Tu su, između ostalih, Lauren Powell Jobs, bivša supruga Stevea Jobsa, zatim poduzetnik i softverski inženjer Mark Andrisen, kao i suosnivač WhatsAppa Jan Koum.

Brin je novu nekretninu kupio zajedno sa svojom drugom suprugom Nicole Shanahan s kojom se sprema razvesti. Nije sigurno što će biti s ovim domom, jer pravni dokumenti pokazuju da je Brin u siječnju tiho podnio zahtjev za razvod.

Sudeći po podjeli imovine koja se dogodila tijekom Brinova razvoda od prve supruge, čini se logičnom pretpostavkom da će Shanahan zadržati svoj dom u Malibuu, dok bi Brin mogao kupiti novo mjesto za sebe.

Više puta mijenjala vlasništvo

Kuća je izgrađena 2005. godine, ima 5 spavaćih soba i 7 kupaonica, a procijenjena je na 13,5 milijuna dolara. Dalje se navodi da su nekretninu sagradili poznati domaći odvjetnik i njegova supruga, a potom je 2010. godine prodana pop pjevačici Pink koja je za nju platila 11,9 milijuna dolara.

Amerikanka je, naime, ovu vilu nekoliko godina učinila svojim primarnim prebivalištem. Pink je tada odlučila prodati kuću 2016. francuskom investicijskom bankaru Mathieuu Pigasu, za 12,5 milijuna dolara.

Pigas je nekretninu prodao još u rujnu 2020. za 13,5 milijuna dolara, iako kupac nikada nije javno identificiran. No, poznato je da je kuća sada u vlasništvu tvrtke koju vodi odvjetnik iz San Francisca, poznat po svojoj vrlo selektivnoj listi klijenata, gotovo u potpunosti sastavljenom od tehnoloških milijardera i osnivača globalnih tvrtki.

Na imanju se nalazi i pansion s vlastitom kuhinjom, opremljen vikinškim štednjakom i tonskim studijom, te kabina uz bazen s kaminom. Iza kuće su guste krošnje drveća, nalik na šumu, iako je možda najbolja karakteristika posjeda diskretna stražnja vrata koja iz dvorišta vode na privatnu stazu s pogledom na plažu.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije