Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Svaka epizoda serije „Mućke“ koštala je ekvivalentu od 1,69 milijuna funti

Iako je prošlo više od 40 godina od njenog prvog emitiranja, serija „Mućke“ i dalje je jedna od najpopularnijih humorističnih serija ikada. Kako u svijetu, tako i kod nas.

Teško da postoji osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu avantura obitelji Trotter, a jedna rečenica koja se svima urezala u pamćenje je: „U ovo vrijeme sljedeće godine bit ćemo milijunaši!“

Tvorac serije John Sullivan ovo je namijenio glavnom i najomiljenijem liku iz serije Derek ’Delboy’ Trotteru, ’biznismenu’ iz Peckhama koji cijeli život juri za uspjehom.

Serija emitirana od 1981. do 2003. godine, kulminaciju je doživjela 1996. godine kada su napokon Delboy i Rodney postali milijunaši nakon što su prodali starinski sat u svojoj garaži. Tada je i prekinuto snimanje serije, ali pet godina kasnije BBC je najavio dodatne epizode. Tri božićna ’specijala’ kroz koje je u tri godine prikazan život Trottera, sada milijunaša.

Neobično za BBC ali i „Mućke“

Trotteri kao milijunaši su natjerali BBC da plaća milijun funti po epizodi. Posljednja sezona sastojala se od tri epizode, a cifra od milijun funti je u to vrijeme bila neuobičajeno visoka suma za jednu seriju. Međutim, BBC je bio uvjeren da će polučiti uspjeh. Korigirano za inflaciju, svaka epizoda serije „Mućke“ koštala je ekvivalentu od 1,69 milijuna funti po epizodi, što je zapanjujući iznos čak i po današnjim standardima. Usporedbe radi, u to vrijeme prosječan sitcom bi koštao oko 500.000 funti, što znači da je BBC plaćao duplo više od prosječnih cijena.

Što se tiče samog Delboya, glumac Sir David Jason plaćen je 100.000 funti po epizodi – ili 169.000 funti kada bi se prebacilo na današnje cijene. Vjerovalo se da je Nicholas Lyndhurst , koji je igrao brata Rodneya, zarađivao sličan iznos po epizodi, piše Bonitet.

Da usporedimo, Charlie Sheen je jedno vrijeme bio najplaćeniji sitcom glumac, koji je za svaku epizodu serije „Dva i po muškarca“ dobivao oko 1,8 milijuna dolara.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije