Financa
Digitalni poslovni portal

Musk svoje dvije gigatvornice proglasio ‘ogromnim spalionicama‘

Rad tvornica u Berlinu i Austinu u Teksas ometaju nestašice baterija i problemi s opskrbnim lancima u Kini

Glavni izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesle Elon Musk rekao je da tvrtkine nove tvornice u Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama zbog nestašice baterija i problema s opskrbnim lancima u Kini “gube milijarde dolara”, piše BBC.

Milijarder je tvornice u Berlinu u Njemačkoj i Austinu u američkoj saveznoj državi Teksasu nazvao “ogromnim spalionicama novca”.

Karantene koje su ove godine zbog pandemije koronavirusa SARS-CoV-2 uvedene u Kini i u Šangaju, gdje Tesla ima veliku tvornicu, brojnim su dobavljačima tvrtke koju vodi Musk otežale rad.

Musk je tijekom proteklih nekoliko tjedana upozoravao da će možda morati otpuštati ljude,navodi novac.jutarnji.hr.

– Tvornice u Berlinu i Austinu trenutno su ogromne spalionice novca. Kao da proizvode buku, koja zvuči kao novac koji gori – rekao je Musk te dodao da tvornice stvaraju velike gubitke te da praktički ništa ne proizvode.

Musk je rekao da se tzv. gigatvornice koje su otvorene ranije ove godine muče s povećavanjem proizvodnje.

Tvornica u Austinu trenutno proizvodi vrlo malo automobila jer se dijelovi za njihove baterije trenutno nalaze u kineskoj luci iz koje ih nitko ne može prebaciti u tvornicu.

– Ovo će se sve vrlo brzo popraviti, ali zahtjeva puno pažnje – rekao je Musk.

Musk je spomenute tvrdnje izrekao u intervjuu koji je snimljen krajem prošlog mjeseca, a dio tog razgovora emitiran je u srijedu.

Čelni čovjek Tesle rekao je da je lockdown koji je uveden u Šangaju “jako, jako težak” za Teslu, koja navodno tjednima u velikoj mjeri uopće nije radila.

Prema pisanju Reutersa, tvornica u srpnju ponovno neće raditi na dva tjedna jer će biti nadograđena.

Musk je ovog tjedna rekao da Tesla planira otpustiti 3,5 posto radnika jer se “super loše osjeća” zbog svjetske ekonomije.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije