Financa
Digitalni poslovni portal

Londonski Heathrow ograničava dnevni broj putnika preko ljeta

Londonska zračna luka Heathrow ograničava dnevni broj putnika tijekom ljeta. Dok se ova najveća britanska zračna luka bori s oporavkom zračnog prometa, poručeno je zrakoplovnim kompanijama da prestanu prodavati ljetne karte.

Zračna luka ograničava broj putnika dnevno tokom ljetnih mjeseci na 100.000, 4.000 manje nego što je trenutno planirano.

Ograničenje broja putnika bit će na snazi od sada do 11. rujna.

Tisuće putnika iz Ujedinjenog Kraljevstva posljednjih je tjedana bilo pogođeno prekidima, uključujući otkazivanja u zadnji tren, piše BBC.

Zračne luke i zrakoplovne kompanije, koje su smanjile broj radnih mjesta tijekom pandemije Covida, imale su problema s zapošljavanjem osoblja jer se potražnja za putovanjima vratila. Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro ulazi u ključnu sezonu ljetnih praznika jer počinje i školski raspust.

Ministri su rekli prijevoznicima da preispitaju svoje planove nakon velikih gužvi zabilježenih u zračnim lukama u svibnju, za koji je kriv nedostatak osoblja.

Osim toga, uvedena je privremena vladina “amnestija” za pravila o slotovima u zrakoplovnim lukama čime je zrakoplovnim kompanijama omogućena promjena ljetnih rasporeda bez suočavanja s potencijalnom kaznom.

Usprkos tome, Heathrow je rekao da zrakoplovne kompanije još uvijek planiraju obavljati letove s više dnevnih putnika nego što se od njih sada zahtijeva.

“Tijekom proteklih nekoliko tjedana, budući da je broj putnika u odlasku prelazio 100.000 dnevno, uočili smo razdoblja u kojima usluga pada na razinu koja je neprihvatljiva: duga čekanja u redu, kašnjenja, putnici kojima je potrebna pomoć, izgubljena prtljaga, otkazivanja u zadnji tren” – rekao je šef Heathrowa John Holland-Kaye.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije