Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

U BiH u svibnju prosječna neto plaća 1.106 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u svibnju ove godine iznosila je 1.106 KM i nominalno je viša za 6,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 12,8 posto u usporedbi sa svibnjem 2021.

Najniža prosječna neto plaća od 723 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 802 KM, dok je prosječna neto plaća u odjeljcima trgovini na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocika iznosila 864 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najveću zaradu imali su zaposleni u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.678 KM, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji prosječna neto plaća iznosila je 1.663 KM, a u sektoru informacija i komunikacija 1.594 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za svibanj ove godine iznosila je 1.696 KM i nominalno je viša za 5,7 posto u odnosu na prosinac lani, te viša za 11,6 posto u usporedbi sa svibnjem prošle godine.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije