Financa
Digitalni poslovni portal

Nekoliko savjeta za uspješan početak radnog tjedna

Vikend je za vama. Trebalo bi se pripremiti za početak još jednog radnog tjedna. Ako želite da sve prođe savršeno – potreban vam je savršen plan.

Postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da početak radne tjedna i taj ne tako omiljeni ponedjeljak prođe što bolje. Ako želite sebi olakšati početak još jednog radnog tjedna, ovi savjeti vam u tome mogu pomoći, prenosi investitor.me.

Provjeravanje kalendara

Svaki radni dan bi mogao početi ovom aktivnošću, ali je posebno važno da kalendar svojih radnih obveza provjerite ponedjeljkom ujutro, na samom početku još jednog radnog tjedna.

Na ovaj način moći ćete na najbolji mogući način isplanirati i biti sigurni da za sve imate dovoljno vremena, kako biste sebe zaštitili od potencijalnog stresa zbog raznih vremenskih rokova za obavljanje poslova.

Lista obaveza

Provjeravanje i ažuriranje liste obveza je još jedna od aktivnosti koju biste trebali uvrstiti u svoje jutarnje navike, pogotovo ponedjeljkom. Dok ste još svježi i odmorni od vikenda, dopišite sve što biste trebali napraviti tijekom ovog ili narednih tjedana i podsjetite se što vam to predstoji od obaveza u narednim danima.

Plan za radni tjedan koji je pred vama

Na osnovu rasporeda obaveza koje su već pred vama i onima koje bi se tek trebale naći u vašem rasporedu napravite plan za rad ovoga tjedna. Potrudite se da se plan bazira na prioritetima – bilo po vremenskom roku koji imate za obavljanje određenih poslova, njihovoj kompleksnosti ili bitnosti. Na ovaj način ćete biti sigurni da će sve biti završeno kad i kako treba.

Kada završite sa pravljenjem plana – nemojte od njega odstupati, kako sebi ne biste napravili još više posla nego što ga zapravo imate. Tako ćete moći iskoristiti svoje vrijeme na najbolji mogući način, a potencijalno ćete izbjeći i prekovremeni rad.

Ustanite ranije

Koliko god da smatrate ponedjeljak stresnim danom – ipak bi najbolje bilo da ga “produžite” tako što ćete tog dana ustati nešto ranije nego inače. Uostalom, imali ste cijeli vikend za odmaranje, a sada je počeo radni tjedan, čija uspješnost u velikoj mjeri zavisi upravo od ponedjeljka i načina na koji ćete ovaj dan iskoristiti.

Ukoliko ustanete samo pola sata ranije imat ćete dovoljno vremena da pripremite sve što je potrebno kako biste tog prvog dana u tjednu zablistali i bili što spremniji za radni tempo od kog ste odmarali prethodna dva dana.

Najteži poslovi od ranog jutra

Jedan od provjerenih recepata za uspjeh je i obavljanje najtežih poslova prvo. Iako se ovo nikome ne sviđa – ali osjećaj koji poslije imate vrijedan je zalaganja da odmah na početku dana uradite ono što vam je najteže ili vam jednostavno samo najteže pada.

Sredite poslovni prostor

Prije nego što išta započnete najbolje bi bilo da sredite svoj poslovni prostor. Tih 10-ak minuta sređivanja radnog stola i okruženja biti će dovoljno za započeti dan sa još više elana – jer će sve oko vas biti “pod konac” – i vi ste spremni za nove radne pobjede.

Pozitivan stav

Naravno, nešto što je nezaobilazno ukoliko sebi želite uspjeh i napredovanje, a prije svega dobar rad jeste – pozitivan stav o svemu što radite. Dobrom raspoloženju ponedjeljkom ujutro (i svakim drugim danom) može pomoći slušanje glazbe koju volite i koja će vas napuniti pozitivnom energijom.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije