Financa
Digitalni poslovni portal

Pogledajte kako Pelješki most izgleda uoči svečanog otvaranja

Most ima 13 raspona, a pet glavnih je duljine 285 metara. Postavljen je na šest armiranobetonskih pilona visine 33 metra. Ima dvije vozne i dvije zaustavne trake koje služe za održavanje mosta.“Ovaj projekt je jako važan za kohezijsku politiku i Hrvatsku”, rekla je novinarima stručnjakinja iz EK.

Europska komisija je u lipnju 2017. odobrila Hrvatskoj 357 milijuna eura iz sredstava kohezijske politike za izgradnju mosta kojim se najjužniji dio zemlje i grad Dubrovnik povezuju s ostatkom Hrvatske.

Pelješki most jako je važan za Hrvatsku i za kohezijsku politiku, rečeno je u ponedjeljak iz Europske komisije, dan uoči otvaranja najvećeg hrvatskog infrastrukturnog projekta sufinanciranog iz fondova Europske unije,prenosi poslovni.hr.

“Ovaj projekt je jako važan za kohezijsku politiku i Hrvatsku”, rekla je novinarima stručnjakinja iz EK.

Ukupna vrijednost projekta “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom”, u sklopu kojega je realiziran Pelješki most s pristupnim cestama, iznosi 526 milijuna eura.

Europska komisija je u lipnju 2017. odobrila Hrvatskoj 357 milijuna eura iz sredstava kohezijske politike za izgradnju mosta kojim se najjužniji dio zemlje i grad Dubrovnik povezuju s ostatkom Hrvatske.

Most ima 13 raspona, a pet glavnih je duljine 285 metara. Postavljen je na šest armiranobetonskih pilona visine 33 metra. Ima dvije vozne i dvije zaustavne trake koje služe za održavanje mosta.

“Projektom će se maksimizirati teritorijalna i gospodarska kohezija cijele regije – jačat će se njezin gospodarski razvoj, omogućit će se razvoj turizma i poboljšat će se pristup zdravstvenoj skrbi, obrazovanju i drugim važnim socijalnim uslugama”, ističe stručnjakinja iz EK.

Pelješki most dug 2404 metra i dio pristupnih cesta otvara se danas. Ostaje još osam kilometara obilaznice Stona i spoja na državnu cestu D8.

“Korišteni modeli simulacije predviđaju da će oko 7800 vozila dnevno koristiti most, a do 2046. više od 14.000 vozila dnevno”, zaključila je.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije