Financa
Digitalni poslovni portal

Renault u gubitku, jedan je glavni razlog

Grupa Renault zabilježila je neto gubitak u prvoj polovini godine, što se pripisuje napuštanju poslovnih operacija u Rusiji nakon invazije Kremlja na Ukrajinu.

Grupa je pak zabilježila polugodišnji neto gubitak od 1,66 milijardi eura.

Grupa Renault zabilježila je neto gubitak u prvoj polovini godine, što se pripisuje napuštanju poslovnih operacija u Rusiji nakon invazije Kremlja na Ukrajinu.

Gubitak je iznosio 1,36 milijardi eura, u odnosu 354 milijuna eura dobiti u istom razdoblju prošle godine.

Grupa je pak zabilježila polugodišnji neto gubitak od 1,66 milijardi eura, uključujući 2,3 milijarde eura gubitka od prekinutog poslovanja zbog negotovinske prilagodbe povezane s prodajom ruskih industrijskih aktivnosti.

No nadaju se da će se poslovanje promijeniti. “Nakon što je više nego kompenzirala gubitak svojih aktivnosti u Rusiji i nastavila brzu transformaciju, grupa Renault poboljšava financijske izglede za cijelu 2022.”, rekao je izvršni direktor Luca de Meo.

U istom šestomjesečnom razdoblju lani grupa je ostvarila neto dobit od 368 milijuna eura. No neto dobit od kontinuiranog poslovanja grupe je porasla na 657 milijuna eura, u odnosu na 199 milijuna eura u istom lanjskom razdoblju.

Prihodi grupe su u prvom polugodištu porasli za 0,3 posto, na 21,1 milijardu eura, ali je globalna prodaja pala za 11,9 posto tijekom tog razdoblja. Kad se isključi utjecaj promjena valutnih tečaja, prihodi su porasli za 1,1 posto.

 

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije