Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Nintendo Switch: pad prodaje zbog nestašice čipova

Prodaja Nintendovih igraćih konzola Switch tijekom proteklog je tromjesječja zabilježila značajan pad.

Nintendo je od travnja do lipnja ove godine prodao 3,43 milijuna Switcheva, naspram 4,45 milijuna u istom razdoblju prošle godine. Veliki dio prodaje – 1,52 milijuna – činili su modeli s OLED zaslonom koji imaju nižu maržu.

Prodaja softvera također je u padu – 41,4 milijuna jedinica naspram 45,3 milijuna zabilježenih lani. To je dovelo do 763 milijuna američkih dolara operativne zarade, što je podbačaj i u odnosu na prošlu godinu i očekivanja.

U Nintendu su za lošije poslovne rezultate okrivili nedostatak ključnih komponenti, ponajprije poluvodiča, zbog čega je isporučeno manje primjeraka Switcha. Isti je razlog kao opravdanje za lošije poslovanje nedavno naveo i Nintendov glavni konkurent Sony.

S druge strane, Nintendo je uspio povećati prodaju vlastitih naslova. Prošli kvartal bio je po tom mjerilu drugi najbolji dosad, zaostajući tek iza prvog tromjesječja 2021. godine kada je lansiran Animal Crossing: New Horizons.

Treba napomenuti kako je u isto vrijeme u Sjedinjenim Državama potrošnja na video igre općenito pala za 13 posto.

Za dobar rezultat zaslužne su tri ključne igre: Nintendo Switch Sports, Mario Strikers: Battles League i Fire Emblem Warriors.

Tijekom zadnjih godinu dana više od sto milijuna ljudi igralo je Nintendo Switch, prenosi tportal.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije