Financa
Digitalni poslovni portal

Sedam najbogatijih nasljednica na svijetu

Rijetke su milijarderke koje su potpuno same stekle svoje bogatstvo, kao što je to učinila Rihanna – nedavno proglašena za najmlađu “self-made” milijarderku u SAD.

Ipak, sve i da su mnoge prebogate žene svijeta dobar dio svoga bogatstva naslijedile, ne mogu im se osporiti ambicija, smisao za biznis i “talent” da zadrže sav taj novac, prenosi Poslovni svijet.

Objavljena je i lista najbogatijih žena planete za 2022. godinu, a na prvom mjestu ponovo se našla Françoise Bettencourt Meyers (69), unuka osnivača L’Oreala, čija je neto vrijednost procijenjena na 74,8 milijardi dolara.

Alice Louise Walton (72), kćerka osnivača Wallmarta, zauzela je drugo mjesto, sa bogatstvom vrijednim 65,3 milijardi dolara, a odmah iza nje je Julia Margaret Flesher Koch (60) koja je zajedno sa svoje troje djece od supruga naslijedila carstvo Koch Industries. Njezina osobna imovina iznosi 60 milijardi dolara.

Tu je svakako i MacKenzie Scott (52), spisateljica i filantrop, inače bivša žena osnivača Amazona, Jeff Bezosa. Njezino bogatstvo vrijedno je 43,6 milijardi dolara. Poznato je i da MacKenzie velike svote novca donira, a ima čak 25% udjela u gigantu iz oblasti e-trgovine.

Na petoj poziciji liste najbogatijih žena svijeta je Jacqueline Mars (82), koja posjeduje jednu trećinu kompanije Mars, najvećeg globalnog proizvođača slatkiša. Posjeduje imovinu u iznosu od 31,7 milijardi dolara. Za petama joj je najbogatija Australka, “teška” 30,2 milijardi dolara – Gina Rinehart (68), nasljednica kompanije Hancock Prospecting.

Miriam Adelson  (76) je udovica Sheldon Adelsona, bivšeg izvršnog direktora i predsjednika kockarnice Las Vegas Sands, koji je preminuo u siječnju 2021, u 87. godini života. Miriam posjeduje bogatstvo vrijedno 27,5 milijardi dolara.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije