Financa
Digitalni poslovni portal

Stanje kripto tržišta u regiji

U Srbiji je u kriptovalute investirao 127.461 ulagač, što je čini prvom u Adrija regiji prema broju investitora u kriptovalute u odnosu na broj stanovnika, objavio je portal Bloomberg Adria, pozivajući se na analizu kompanije TripleA.

Prema toj analizi, investitori u kriptovalute čine 1,9 posto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mjestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 posto u ukupnoj populaciji.

U Hrvatskoj kriptovalute poseduje 1,6 posto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 posto, a u Sjevernoj Makedoniji je u virtualni novac uložilo 1,3 posto stanovnika, podaci su TripleA koje je objavio Bloomberg Adria.

“Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku”, zaključio je analitički tim Bloomberg Adrije.

Indeks Bloomberg Galaxy Crypto je, kako su naveli, u padu od 54 posto od početka godine, ali je nedavno zabilježen rast od 43 posto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine, prenosi Poslovno jutro.

“Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cijena za ulazak u kripto-imovinu”, naveli su analitičari.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije