Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

‘Bez dodatnih mjera, Njemačka neće postići plan skladištenja plina’

Ostane li opskrba ruskim plinom preko Sjevernog toka 1 na niskoj razini, razina skladištenja plina od 95 posto do studenoga teško se može postići bez dodatnih mjera, kaže se u izvještaju, u kojemu se situacija u njemačkom energetskom sustavu ocjenjuje "napetom".

Ostane li dotok ruskog plina kroz plinovod Sjeverni tok 1 u Njemačku na sadašnjoj niskoj razini, ona možda neće postići svoj cilj skladištenja plina do studenog, upozorava u najnovijem izvještaju njemački regulator za električnu energiju i plin Bundesnetzagentur

Ostane li opskrba ruskim plinom preko Sjevernog toka 1 na niskoj razini, razina skladištenja plina od 95 posto do studenoga teško se može postići bez dodatnih mjera, kaže se u izvještaju, u kojemu se situacija u njemačkom energetskom sustavu ocjenjuje “napetom”,navodi tportal.

Dodaje se da smanjenje opskrbe iz Rusije utječe na prijenos plina u druge europske zemlje poput Francuske, Austrije i Češke. Njemački regulator iznosi da je od petka protok plina iz Sjevernog toka 1 na oko 20 posto maksimalnog kapaciteta, a ukupna popunjenost njemačkih plinskih skladišta je 70,4 posto.

Zadnjih nekoliko tjedana smanjena je količina ruskog plina koja dotječe plinovodom Sjeverni tok 1, a navodno je razlog redukcija kašnjenje u isporuci plinske turbine.

Njemački kancelar Olaf Scholz prošli tjedan je rekao da Rusija odgađa preuzimanje turbine i nastavak normalnog rada plinovoda.

Nekoliko gradova u Njemačkoj uvelo je mjere racionalizacije energije kako bi pomogli bržem punjenju plinskih skladišta.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije