Financa
Digitalni poslovni portal

Disney nadmašio Netflix po broju pretplatnika

Disney je jučer objavio podatke o rastu broja pretplatnika na svom Disney+ streaming servisu na 152,1 milijuna, što je nadmašilo očekivanja većine analitičara s Wall Streeta. Samo u posljednja tri mjeseca Disney+ je privukao 14,4 mil. novih pretplatnika širom svijeta.

Zanimljivo, kada se uzmu u obzir podaci o broju pretplatnika i na drugim streaming servisima u vlasništvu Disneyja, Hulu (46,2 milijuna) i ESPN+ (22,8 milijuna), ukupan broj korisnika Disneyjevih streaming usluga penje se na 221 milijun, što je više od Netflixovih 220,67 milijuna globalnih pretplatnika.

Disney + ilustracija
Disney + ilustracija

Imali smo sjajne rezultate u zadnjem kvartalu uz veliko povećanje gledanosti sportskih događaja uživo, kao i značajan rast pretplatnika na našim streaming servisima“, komentirao je izvršni direktor Disneyja Bob Chapek.

Najveći generator rasta bio je početak dostupnosti Disney+ servisa van američkog tržišta.

Disney+ je dostupan i u Bosni i Hercegovini i to uz cijenu mjesečne pretplate od 7.99 eura, odnosno 79.90 eura za godišnju pretplatu.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije