Financa
Digitalni poslovni portal

Beč će od 2026. imati automatiziranu liniju podzemne željeznice

Austrijska prijestolnica će od 2026. sa novom linijom metroa U5 imati svoju prvu potpuno automatiziranu liniju podzemne željeznice.

Austrijska prijestolnica će od 2026. sa novom linijom metroa U5 imati svoju prvu potpuno automatiziranu liniju podzemne željeznice. U sklopu priprema za potpuno automatski rad linije U5, trenutno je u toku modernizacija prethodne dionice rute U2 između Karlsplatza i Schottentora.

Na stanicama Karlsplatz, Museumsquartier, Volkstheater i Rathaus bit će postavljeno ukupno 144 peronska paravan vrata i 16.000 kvadratnih metara staklenih površina.

– Ugradnjom prvih peronskih paravan vrata, postepeno se približavamo budućnosti bečke podzemne željeznice. Potpuno automatski rad javnog prevoza značit će još više udobnosti i pouzdanosti za putnike u budućnosti – rekao je član gradske vlade zadužen za javna poduzeća, Peter Hanke.

Građevinski tim će u narednih nekoliko mjeseci postaviti ukupno 144 platformska vrata između stanica Karlsplatz i Rathaus. Kao priprema rubovi platforme su morali biti ojačani ili obnovljeni.

Sa automatiziranim radom vlakovi će moći voziti neometano i time još pouzdanije. Kada voz stigne i zaustavi se direktno ispred velikih vrata perona, putnici vrata mogu otvoriti pritiskom na dugme za ulazak u vlak, prenosi fena.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije