Financa
Digitalni poslovni portal

Modni lanac Ted Baker akviziran za 211 milijuna funti

Ted Baker, britanski modni trgovac, pristao je na preuzimanje od strane američke tvrtke koja posjeduje Reebok, Juicy Couture i prava na slike Elvisa Presleya.

Authentic Brands Group ponudio je kupnju Ted Bakera za 211 milijuna funti, čime su prekinuta višemjesečna nagađanja o sudbini kompanije.

Ted Baker ima nešto manje od 400 trgovina i koncesija širom svijeta, a odluka o prodaji dolazi nakon nekoliko teških godina za kompaniju.

Osnivač kompanije ​​Ray Kelvin – koji je bio izvršni direktor od pokretanja kompanije 1987. – dao je ostavku 2019. godine zbog tvrdnji da je prednjačio u kulturi „prisilnog grljenja“ u kompaniji, što je on negirao. Pored koronavirusa kada su radnje bile zatvorene, 2020. godine otkriveno je i da je kompanija precijenila vrijednost svojih dionica za 58 milijuna funti.

Prodaja za godinu do 29. siječnja skočila je za više od 20% na 428,2 milijuna funti. Gubici prije oporezivanja smanjili su se na 44,1 milijun funti sa 107,7 milijuna funti u prošloj godini.

Cijena dionice Ted Bakera skočila je za 17% na 109 penija nakon što je potvrdio ponudu Authentic Brandsa.

Privremena predsjednica Teda Bakera, Helena Feltham, rekla je da odbor vjeruje da ponuda Authentic Brandsa od 110 penija po dionici s rizicima neizvjesnog gospodarskog okruženja u kojem posluje, uravnotežuje izglede za rast tvrtke”.

Sjedište Authentic Brandsa je u New Yorku i kompanija upravlja velikim brojem brandova: Juicy Couture, brandom sportske odjeće Reebok, kao i brandom kulturnih ikona kao što su Elvis Presley i Marilyn Monroe. Također, ima partnerstvo sa David Beckhamom gdje je suvlasnik i upravlja „globalnim brandom“ bivšeg engleskog nogometaša.

Authentic Brands je saopćio kako „vjeruje da je Ted Baker prepoznatljiv britanski brand stila života sa bogatim, autentičnim nasljeđem te da je prepoznat kod kupaca širom svijeta“ i da će „biti dobar čuvar“ imena.

Još jedna britanska tvrtka postala je meta inozemnog kupca. Stručnjak za kibernetičku sigurnost Darktrace rekao je da je u ranoj fazi pregovora s američkom privatnom investicijskom tvrtkom Thoma Bravo. Cijena dionice Darktracea skočila je za 27% na 528,2p nakon što je britanska tvrtka potvrdila pregovore.

Izvor: BBC

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije