Financa
Digitalni poslovni portal

Sony najavio poskupljenje PlayStationa

Jim Ryan iz Sonyja rekao je kako je globalna gospodarska situacija takva da su morali donijeti tešku odluku i na određenim tržištima povećati cijenu.

Od kada je Sony predstavio novu generaciju PlayStationa gameri diljem svijeta pokušali su se dokopati konzole, no njena je ponuda bila višestruko manja od potražnje. Dodatne probleme stvarala je i nestašica čipova koja je utjecala na brojne industrije tako da su se Sonyjeve konzole rijetko pojavljivale na policama trgovina, prenosi Zimo.

Situacija s čipovima na globalnom tržištu počela se popravljati tako da bi i PlayStation 5 trebao postati dostupniji gamerima diljem svijeta. To je dobra vijest za sve one koji razmišljaju o kupovini te konzole, no Sony je ovaj tjedan objavio i jednu lošu vijest. Poskupljenje.

Na brojnim tržištima obje verzije PlayStationa – i klasična i digitalna verzija poskupjet će između 6 i 10 posto. Zanimljivo, poskupljenja se, barem za sada, neće odnositi na SAD, ali hoće na europsko tržište, Japan, Kinu, Australiju, Meksiko i Kanadu. Razlozi su svima dobro poznati i o njima čitamo već mjesecima te je Jim Ryan, predsjednik i CEO Sony Interactive Entertainment rekao kako su ovu “tešku odluku” o povećanju preporučenih maloprodajnih cijena donijeli zbog “izazovnih ekonomskih uvjeta” i inflacije.

Odluka o povećanju cijena na snagu stupa odmah, uz izuzetak Japana gdje će stupiti na snagu 15. rujna.

Što se novih cijena tiče, na europskom tržištu one će porasti s 500 na 550 eura za model PS5 s Ultra HD Blu-ray pogonom, dok će digitalna verzija sada stajati 450 eura, što je također 50 eura više u odnosu na dosadašnje cijene.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije