Financa
Digitalni poslovni portal

Vijeće ministara usvojilo izvješće o ekonomskim trendovima 2021.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na 55. sjednici Dokument ‘Bosna i Hercegovina – Ekonomski trendovi – godišnji izvještaj 2021.’, koji je pripremila Direkcija za ekonomsko planiranje, saopćeno je nakon sjednice.

Prema navedenom dokumentu, ekonomski rast u Bosni i Hercegovini u 2021. godini iznosio je 7,1% u odnosu na godinu ranije i u rangu je regionalnog prosjeka zemalja zapadnog Balkana.

Na relativno visok ekonomski rast u prošloj godini najviše je utjecalo povećanje privatne potrošnje od 6,3%, što je predstavljalo više od polovine ostvarenog ekonomskog rasta.

Prema podacima nadležnih statističkih institucija, tijekom 2021. godine je u Bosni i Hercegovini zabilježen rast broja zaposlenih od oko 1,3%, realni rast plaća od 2,4%, povećanje novčanih doznaka građana iz inozemstva od oko 20%, a došlo je i do postepenog oporavka kreditne aktivnosti, naročito u domenu sektora stanovništva.

Na sjednici su usvojene i pojedinačne informacije Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period siječanj – prosinac 2021. godine,  siječanj – ožujak 2022. i siječanj – travanj 2022.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije