Financa
Digitalni poslovni portal

Osnivač Twitter-a smatra strateškim promašajem razvoj u korporaciju

Trakavica oko potencijalnog preuzimanja Twittera od strane Elona Muska – dobila je još jedan nastavak. Tako se sada javio osnivač i bivši izvršni direktor ove popularne društvene mreže, Jack Dorsey, koji je istaknuo kako je njegovo najveće žaljenje činjenica da je Twitter postao registrirana kompanija.

Twitterom je trebao upravljati ‘protokol’, a ne neka druga kompanija ili država“, objasnio je Dorsey.

Ovo nije prvi put da Dorsey javno progovara svoje očito nezadovoljstvo načinom kako se upravlja Twitterom. Podsjetimo, Twitter se trenutno nalazi usred žestoke pravne bitke.

Nisam ga trebao pretvoriti u kompaniju!

Jack Dorsey, osnivač Twitter-a

S jedne strane milijarder Elon Musk pokušava se izvući iz svog 44 mlrd. dolara teškog preuzimanja ove društvene mreže, navodno jer je vodstvo kompanije prikrilo činjenicu o mnogobrojnim lažnim korisničkim računima, dok s druge strane Twitter želi Muska natjerati da “plati” za svoje odustajanje od preuzimanja, navodi u tekstu Poslovni Puls.

Ovih dana glavna tema u američkim tehnološkim krugovima je svjedočenje visokopozicioniranog zviždača Peitera Zatka koji je optužio Twitter za prikrivanje svojih sigurnosnih manjkavosti pred američkim federalnim regulatorima.

Ukoliko iz nekog razloga Musk ipak dovrši preuzimanje Twittera, Dorsey će u zamjenu za svoje prostale dionice Twittera dobiti iznos od gotovo milijardu dolara.

Tekst o pokretanju i razvoju Twitter-a od 2006. godine možete pročitati na Financa.ba.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije