Financa
Digitalni poslovni portal

Kultni brandovi od prodaje NFT-ova oprihodovali malo bogatstvo

Nezamjenjivi tokeni (NFT) velikim brendovima omogućuju nove načine interakcije sa svojim potrošačima kroz umjetnost, modu i igre. Pompa oko nezamjenjivih tokena omogućila je nekim od najpoznatijih svjetskih brendova da zarade stotine milijuna dolara dodatnog prihoda, naglašavajući privlačnost digitalnih kolekcionarskih predmeta za masovne potrošače.

Prema podacima Dune Analytics, kojeg je objavio NFTgators, vodeći svjetski brendovi, uključujući Nike, Gucci, Dolce & Gabbana, Adidas i Tiffany, prikupili su ukupno 260 milijuna dolara prodaje od NFT-ova, piše Hrvatski Bitcoin Portal.

Nikeovi projekti povezani s NFT-om ostvarili su prihod od preko 185 milijuna dolara, što je kompaniju pozicioniralo kao brend s najvećom zaradom od NFT-ova.

Modni div Dolce & Gabbana ostvario je 25,6 milijuna dolara prihoda od NFT-ova. Tiffany, koji je tek nedavno lansirao svoj NFTiff token koji vlasnicima CryptoPunka omogućuje izradu customiziranih privjesaka, prikupio je 12,6 milijuna dolara. Ukupni prihod od NFT-ova za Gucci i Adidas iznosio je 11,6 milijuna dolara, odnosno 10,9 milijuna dolara.

Svijetla budućnost NFT tržišta?

NFT-ovi su postali popularni 2021. godine, sa zbirkama kao što su Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks, koje su generirale milijarde dolara. Pompa oko digitalnih kolekcionarskih predmeta na kraju je privukla pozornost velikih robnih marki, koje su počele eksperimentirati s tehnologijom kako bi se bolje povezale sa svojim kupcima.

Iako se procjene razlikuju, investitori i tehnolozi vjeruju da NFT tržište ima vrlo svijetlu budućnost. Prema nedavnom istraživanju tržišnog kripto agregatora CoinGecko, ispitanici vjeruju da bi NFT tržište moglo vrijediti više od 800 milijardi dolara u sljedeće dvije godine. Konvencionalnija istraživanja pokazuju vrijednost globalnog NFT tržišta na oko 230 milijardi dolara do kraja desetljeća.

Ovi podaci stižu u pravo vrijeme i kao osvježenje, nakon što je prodaja NFT-ova poprilično pala tijekom prošle godine, navodi Hrvatski Bitcoin Portal.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije