Financa
Digitalni poslovni portal

Punionica Coca-Cole počinje proizvoditi ‘Dobry Colu’ u Rusiji

Coca Cola HBC AG počela je proizvoditi lokalnu colu, Dobry Colu, u Rusiji nakon što je zaustavila proizvodnju i prodaju Coca-Cola Co proizvoda nakon masovnog egzodusa zapadnih kompanija ranije ove godine, prenosi Reuters.

Dobry je bio brand sokova u Rusiji, ali Coca-Cola HBC, koja se odvojila od Coca-Cole Co, rekla je ranije ovog mjeseca da istražuje proširenje postojećih lokalnih brandova kroz kompaniju Multon Partners.

Dobry Cola nema nikakve veze s Coca-Colom ili Coca-Cola Co, navodi se u priopćenju Coca-Cole HBC.

Coca-Cola Co ima 23% udjela u Coca-Cola HBC.

Novinska agencija Interfax citirala je u petak osnivača ruskog lanca brze hrane Teremok, koji poslužuje jela tradicionalne kuhinje kao što su boršč i blini, koji je rekao da je dobio obavijest od tvrtke o ‘Dobry Coli’ i da je pokušava prodati u svojim restoranima.

Lokalni konkurenti Coca-Cole preplavili su tržište otkako je kompanija napustila Rusiju nakon što je ova poslala tisuće vojnika na Ukrajinu, dok se zapadni brandovi suočavaju s godinama sudskih bitaka boreći se protiv lažnih proizvođača.

Coca Cola HBC iscrpljivala je svoje zalihe Coca-Cola proizvoda otkako je u ožujku poslala posljednju narudžbu.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije