Financa
Digitalni poslovni portal

Prehrambeni proizvodi u BiH skuplji za 25 posto

Hrana i bezalkoholna pića u Bosni i Hercegovini u srpnju ove godine su skuplji za čak 24,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.
Alkoholna pića i duhan su skuplji za 2,5 posto u odnosu na isti period prošle godine, najamnine i režije su u prosjeku skuplje za 15,4 posto, namještaj, kućanski aparati, i ostali uređaji koje koristimo u domaćinstvima za 10,4 posto, piše agencija Beta.

Usluge doktora i ostale usluge su također skuplje (ilustracija)
Usluge doktora i ostale usluge su također skuplje (ilustracija)

Cijene usluga isto imaju trend poskupljenja

Zdravstvo je u prosjeku skuplje za 1,6 posto, prijevoz čak 34,2 posto, komunikacije su poskupjele za 1 posto, rekreacija i kultura za 9 posto, obrazovanje za 1 posto, ugostiteljstvo i hotelski smještaj 10,8 posto, te ostala dobra i usluge za 6,4 posto. Jedini pad cijena u prosjeku je zabilježen kod odjeće i obuće i to za 4,5 posto.

Što je s prihodima građana

Financa.ba je pisala da je prema Agenciji za statistiku BiH prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u lipnju ove godine iznosila je 1.126 KM i nominalno je viša za 8,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 13 posto u usporedbi sa lipnjem 2021. godine.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije