Financa
Digitalni poslovni portal

Prva regionalna E-commerce platforma

Svi pravni propisi za osnivanje i vođenje e-trgovine u CEFTA regiji dostupni na jednom mjestu.

Jedna od prednosti vođenja e-commerce biznisa, kao najbrže rastuće grane ekonomije, jeste stvarna i održiva mogućnost širenja tržišta preko fizičkih granica i korištenje potencijala regije. Imajući na umu da regiju naseljava oko 20 milijuna stanovnika, za bosanskohercegovačke e-trgovce ovo bi značilo postizanje višestrukog rasta potencijalnih e-kupaca.

Mogućnosti takve regionalne ekspanzije i osnivanja e-commerce firme na CEFTA tržištima su fokus nedavno pokrenutog modula regionalne platforme Ecommerce4All.eu – “Propis u e-commerceu”, pri čemu su specifični pravni propisi, zakoni i priručnici dostupni na jednom mjestu za svako od sedam CEFTA tržišta i koji jednostavno pokazuju na koji način osnovati i voditi e-commerce firmu na svakom od tržišta.

Priručnici, koji su napravljeni za svako CEFTA tržište posebno, su glavna točka ovog modula, posebno zbog činjenice da sadrže sve važne informacije o tome kako započeti i voditi firmu sa e-commerce, koje su neophodne informacije koje bi svaki e-prodavač trebao znati, i koja su prava za zaštitu online kupaca na svakom od ovih tržišta.

“Tako, na primjer, ukoliko firma želi proširiti svoje tržište i poslovati u Makedoniji, biti će jednostavno provjeriti koje su aktualne norme po pitanju zaštite prava potrošača, mogu li oni vratiti proizvod, koliko dugo, tko snosi troškove itd. Tu mogu provjeriti koji su neophodni dokumenti za pravnu registraciju svoje firme u Crnoj Gori, Srbiji, Albaniji, Moldaviji i Kosovu.” – dodaju iz eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini, implementator projekta u našoj zemlji.

Osim ovog modula, tijekom budućeg perioda, platforma će biti nadograđena sa još nekoliko modula: modul “uspješne priče u e-commerce-u”, gdje će biti predstavljene uspješne priče sa svakog CEFTA tržišta, i sa još dva modula koji će pokrivati ključne aspekte poslovanja u e-commerce – online plaćanje i dostava proizvoda. Svaki od ovih modula će sadržavati relevantne informacije specifične za određeno CEFTA tržište, kao i upute, priručnike, dokumente za određene teme i video prezentacije.

”Za sve biznise koji žele trgovati izvan BiH granica ova platforma je od iznimnog značaja. Nudi mnoštvo informacija i podataka koje pomažu našim kompanijama da brže i lakše plasiraju proizvode na tržišta CEFTA regije.” – izjavila je Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini.

Razvoj Ecommerce4All platforme je podržan od strane Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu – za unaprjeđenje vanjske trgovine kojim upravlja Europska unija (EU) i Njemačko federalno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) implementiran od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Glavni cilj je unaprijediti međunarodnu suradnju koja promovira regionalni i lokalni ekonomski razvoj i podržava autonomnu implementaciju politika koje zastupa EU, s ciljem postizanja balansiranog regionalnog razvoja države.

Saznajte više o e-commerce u regiji na: ecommerce4all.eu.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije