Financa
Digitalni poslovni portal

Suradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistem na polju upravljanja elektronskim otpadom

ZEOS eko – sistem, kompanija koja se već 9 godina bavi zbrinjavanjem elektronskog otpada započela je suradnju sa Addiko Bank Sarajevo. Suradnja će se u početku realizirati kroz edukaciju zaposlenika i njihovih obitelji o ovom aktualnom okolišnom izazovu, te će se proširivati u skladu sa potrebama obje kompanije. Prvi korak u ovoj suradnji je edukativna radionica o zbrinjavanju elektronskog otpada za djecu zaposlenika Banke koja je realizirana u sklopu Addiko obiteljskog dana.

„Podizanje svijesti o elektronskom otpadu, ali i generalno o reciklaži i našoj ulozi u očuvanju okoliša i njegovoj zaštiti, jedan je od ciljeva koji smo sebi postavili u okviru naše ESG strategije. Počeli smo edukacijske radionice s našim mališanima, u okviru naše tradicionalne manifestacije Addiko obiteljski dan, a vrlo brzo ćemo nastaviti i s edukacijom zaposlenika“, kaže nam Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo. „U kompaniji ZEOS Eko – sistem smo prepoznali partnera s kojim možemo graditi dugoročnu suradnju kada je briga o okolišu u pitanju“, dodaje Jildizlar.

 „Odvojeno sakupljanje e-otpada preduvjet je pravilne reciklaže e-otpada, a posljedično i predstavlja neophodan korak u očuvanju okoliša. Ukoliko želimo osigurati budućnost bez zagađenja elektro otpadom moramo biti spremni aktivno sudjelovati u zaštiti životne sredine, i to u svim poljima svog života, pa tako i kod kuće, u vrtiću, školi pa i na poslu. Čast i zadovoljstvo nam je da je Addiko banka u nama prepoznala partnera u aktivnostima podizanja svijesti o važnost odvojenog sakupljanja e-otpada, počevši od svojih zaposlenika i njihovih obitelji“, izjavio je Emil Šehić, direktor društva ZEOS eko-sistem.

Addiko Bank Sarajevo je u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja snažno fokusirana na brigu o zajednicama u kojima djeluje. Briga o okolišu i njegova zaštita jedno je od područja koje će, u skladu sa ESG strategijom Banke, u narednom periodu biti u fokusu pažnje.   

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije