Financa
Digitalni poslovni portal

U Njemačkoj iz Sparkasse „isparilo“ milijun eura

Gotovo milijun eura (milijun dolara) nestalo je iz trezora podružnice štedionice Sparkasse u njemačkom gradu Düsseldorfu, otkrili su dokumenti iz sudskog postupka.

Tužba je pokrenuta nakon što je regionalna Sparkasse za zapadni grad Düsseldorf zatražila nadoknadu nedostajućeg iznosa od svog osiguravajućeg društva, ali osiguravajuće društvo odbija platiti. Slučaj će se održati na regionalnom sudu u Düsseldorfu 29. rujna.

Iznos u igri je točno 934.000 eura. Rečeno je da je novac isporučen kombijem za prijevoz gotovine u gradu Erkrath, istočno od grada 26. lipnja 2019. Nekoliko sati kasnije gotovina je nestala.

Dok regionalna Sparkasse tvrdi da se radilo o provali i da postoje odgovarajuće indikacije koje to dokazuju, tužena osiguravajuća kuća poriče da je to tako. Pitanje mora li se iznos vratiti ovisi o tome može li se dokazati provala, prenosi Seebiz.

Regionalna Sparkasse na upit nije željela komentirati slučaj, rekavši samo da je riječ o “sudskom procesu koji je u tijeku”. Tuženo osiguravajuće društvo, Provinzial Versicherung, također se pozvalo na tužbu koja je u tijeku.

Glasnogovornica ureda javnog tužitelja u susjednom gradu Wuppertalu rekla je da se protiv trojice optuženika vodi istraga za tešku krađu.

Bilo je pretraga i analiza mobitela. Međutim, sumnja nije bila dokazana. Jedan od osumnjičenih je imao alibi, a istrage protiv osumnjičenih su na kraju obustavljene, rekla je.

Policija u Mettmannu pored Erkratha potvrdila je da je bila operacija, ali nema priopćenja za javnost.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije