Financa
Digitalni poslovni portal

Galenika partner ovogodišnjeg događaja „Race for the cure“

Galenika sa brandom Pantenol jedan je od ovogodišnjih partnera događaja „Race for the cure“, jedinstvene Trke/šetnje za ozdravljenje koja će biti održana 25. rujna 2022. godine u Sarajevu. Događaj koji tradicionalno okuplja ljude dobre volje iz cijele BiH za cilj ima podizanje svijesti o zdravlju žena i osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Kao društveno odgovorna kompanija, Galenika je ove godine odlučila podržati 15. jubilarno izdanje „Race for the cure“ sa svojim brandom Pantenol krem, koji dijeli iste boje i vrijednosti sa ovim pokretom čiji je značaj od velike važnosti za sve žene koje se bore sa ovom opakom bolešću kao i njihove obitelji. Kroz sponzorstvo ovog događaja Galenika želi staviti naglasak na važnost zdravlja žena, prevenciju raka dojke kao i redovnih kontrola svih dobnih skupina.

„Race for the cure je jako značajan događaj kojem se ove godine kao partner pridružio i Galenikin rozi brand Pantenol krem, jer je Galenika kompanija koja društveno odgovorno poslovanje drži na vrhu ljestvice poslovne strategije. Ove godine pozivamo građane da se okupe u što većem broju u Sarajevu, kako bismo zajedno pružili podršku svim ženama koje se trenutno bore sa karcinomom dojke, ali i svim hrabrim ženama i njihovim obiteljima koje su ovu bolest uspješno ostavile iza sebe. Imamo posebnu čast da kao tim Galenika sudjelujemo u ovoj Trci/šetnji za ozdravljenje, humanoj misiji kroz koju kompanija Galenika živi svoj moto Posvećeni ljudima i vjerni zdravlju“, izjavio je Naid Gubaljević, Country Manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Galenika.

Sva sredstva prikupljena od registracija za ovaj događaj biti će usmjerena za aktivnosti kojima se pomaže ženama oboljelim od karcinoma dojke, ali i aktivnostima prevencije ove bolesti. Ženama širom BiH biće omogućeni besplatni mamografski pregledi, pomoć u postoperativnoj fazi kao i neophodna psihosocijalna podrška tijekom oporavka. Stoga, Galenika poziva građane BiH da se registriraju i dođu da zajedno pružimo podršku onima kojima je ona neophodna.

Kompanija Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju i široj društvenoj zajednici pokazuje kroz podršku ovakvim humanitarnim projektima, jer se u njima ogleda važnost kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca. Brand Pantenol koji postoji već 62. godine hrabrim i svrsishodnim angažiranjem ka potrošačima živi vrijednosti koje predstavlja, a jedna od njih je i zdravlje žena.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije