Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Musk dobio rok – ugovor s Twitterom mora biti završen do 28. listopada

Sudac suda u Delawareu presudio je u četvrtak da Elon Musk ima rok do 28. listopada da zatvori svoju akviziciju Twittera ako želi izbjeći suđenje.

Ranije je CEO Telse rekao je da se želi vratiti svom prvotnom dogovoru o kupnji Twittera za 54,20 dolara po dionici i zatražio od društvene mreže da prekine sve sudske sporove kako bi sklopio posao. Twitter je to odbio.

U podnesku koji je podnesen Uredu suda Delawarea u četvrtak, Muskova strana rekla je da bi Twitter trebao odustati od datuma suđenja zakazanog za 17. listopada, kako bi se akvizicija završila do 28. listopada.

“Twitter neće prihvatiti da kao odgovor”, stoji u podnesku. “Zapanjujuće, oni su inzistirali na nastavku ove parnice, neoprezno dovodeći posao u opasnost i kockajući se s interesima svojih dioničara.” Musk je tvrdio da bi suđenje odvratilo njegov tim od osiguranja financija potrebnih za sklapanje posla.

Iz  Twittera su u četvrtak odgovorili da su Musk i njegov pravni tim neiskreni. Samo nekoliko dana prije nego što je suđenje trebalo započeti, Muskov tim iznenada izjavljuje da “ipak namjeravaju završiti posao”, napisali su odvjetnici. Odvjetnici Twittera dodali su da je Muskov “prijedlog poziv na daljnje podvale i odgode”.

Twitter je tužio Muska u srpnju kako bi pokušao prisiliti najbogatiju osobu na svijetu da se drži svog kupoprodajnog ugovora koji je potpisan u travnju.

Dok su se dioničari Twittera, na preporuku tvrtke, složili s Muskovom kupovnom cijenom u rujnu, Twitter možda sada oklijeva odustati od svoje tužbe obzirom da nema potpune sigurnosti da su sva sredstva dostupna za završetak posla.

Morgan Stanley i Bank of America su među bankama koje su prvobitno pristale osigurati 12,5 milijardi dolara za Muska. Od tada su tržišta pala, osobito za rizičnu tehnološku imovinu.

Muskovi odvjetnici rekli su da je “daleko najvjerojatnije da je novac osiguran i u tom će se  slučaju posao zaključiti oko 28. listopada.”

Twitter je u pravnom podnesku naveo da bi Muskove stranke “trebale dogovoriti završetak posla  u ponedjeljak, 10. listopada”, ali umjesto toga odbijaju se “obvezati na bilo koji datum zatvaranja”.

“Oni traže otvoreni ugovor, na štetu dioničara Twittera (kojima duguju 44 milijarde dolara plus kamate), dok su sve vrijeme slobodni ponovno se predomisliti ili izmisliti nove razloge za izbjegavanje ugovora ‘bez bilo kakvog priznanja odgovornosti i bez odricanja ili prejudiciranja njihovih tužbi i obrana’“, napisali su odvjetnici.

Ranije ovog tjedna Twitter je potvrdio da je primio pismo od Muska i njegovih odvjetnika u kojem su izrazili želju da kupe Twitter po originalno dogovorenoj cijeni. Twitter je u odgovoru na pismo rekao da je “namjera Društva zaključiti transakciju po cijeni od 54,20 dolara po dionici.” Međutim, ovo je prvi put od tada da je Twitter komentirao parnicu.

Izvor: CNBC

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije