Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Razbijena zaštita Playstation 5

Gotovo dvije godine uživamo u petoj verziji Sony-jeve igrače konzole. Ovog tjedna objavljena je vijest da je razbijena zaštita Playstation 5 konzole.

Tzv. jailbreak izveden je u režiji hakera pod imenom SpecterDev, koji je stajao iza jailbreaka za PlayStation 4 konzolu. Jailbreak za PS5 nudi uvid u Debug postavke konzole, a moguće je čak instalirati aplikacije koje se inače ne mogu pokrenuti na konzoli, poput P.T.-a, što dokazuje video koji je objavio Lance McDonald, piše PC Chip.

Imajte na umu da je u ovoj fazi jailbreak veoma ograničen po pitanju konzola na kojima radi. Jailbreak trenutno radi samo na PlayStationu 5 koji je opremljen 4.03 verzijom sustava. Ovaj jailbreak bi mogao raditi s ranijim verzijama sustava, ali kasnije verzije sustava trenutno neće raditi. Također, autor jailbreaka upozorava na priličnu nestabilnost (radit će oko 30% vremena) i potrebno je još puno rada.

Međutim, sama zaštita je razbijena. Sada ostaje pričekati ekipu iz Sonyja, koja će hakeru malo otežati život ažuriranjem firmwarea konzole.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije