Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Počela proizvodnja Teslinog električnog kamiona

Elon Musk je na svojem Twitter profilu objavio da je krenula serijska proizvodnja električnog Tesla Semi Truck kamiona, a prve isporuke bi trebale započeti 1. prosinca ove godine.

Tesla Semi Truck je najavljen još 2017. godine i trebao je krenuti u proizvodnju 2019., a početkom 2020. je Musk emailom obavijestio zaposlenike da proizvodnja tek što nije krenula.

Već u travnju iste godine Tesla je u izvještaju investitorima objavio da će isporuke kasniti do 2021., da bi kasnije bilo objavljeno da će se početi proizvoditi tek 2022. zbog globalnih problema s opskrbom dijelova i materijala, kao i zbog limitirane proizvodnje baterija, prenosi VIDI.

Kako se čini, sada je napokon došlo vrijeme za Teslino “kamionče” koje je Pepsi već prije nekoliko godina zakapario i to u 100 primjeraka, a među prvim kupcima se nalaze Pepsi, Walmart i UPS.

Semi će kupce koštati između 150.000 i 180.00 dolara, ovisno o dometu, a u najjačoj baterijskoj konfiguraciji će imati domet od 800 km s jednim punjenjem.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije