Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Potpisan Memorandum o suradnji Financijske policije FBiH i Agencije za reviziju privatizacije

Glavni inspektor Financijske policije FBiH Amel Topalović i direktor Agencije za reviziju privatizacije u FBiH Vedad Duraković potpisali su danas u sjedištu Federalne financijske policije u Sarajevu Memorandum o suradnji.

Rezultat je to dobre suradnje dvije institucije, a ima za cilj povećanje transparentnosti i poboljšanje pristupa podacima i dokumentaciji o gospodarskim društvima i bankama čiji je državni kapital privatiziran, a kojom raspolaže Financijska policija.

Kako je pojasnio Topalović, ova dokumentacija, podaci i informacije sačinjeni su tijekom inspekcijskog nadzora gospodarskih društava i banaka čiji je državni kapital privatiziran. Radi provođenja i okončanja postupaka revizije, stavit će se na raspolaganje i Agenciji za reviziju privatizacije.

Memorandum je rezultat zajedničkog opredjeljenja uprava naše dvije institucije da dosadašnju uspješnu suradnju i razmjenu podataka i informacija podignemo na još viši nivo.

naveo je glavni inspektor Financijske policije FBiH Amel Topalović

Duraković je dodao kako će, zahvaljujući ovom memorandumu, ali i kroz druge aktivnosti obje institucije imati koristi, a rad Agencije za reviziju privatizacije dobit će dodatno na važnosti, što doprinosi i napretku u ovoj oblasti, neophodnom u približavanju BiH ka EU.

Financijska policija FBiH bila je suvremenik dešavanja prilikom privatizacijskih procesa te posjeduje značajnu količinu dokumentacije iz tog perioda i koju, prema Zakonu o reviziji privatizacije, Agencija treba revidirati.

pojasnio je Duraković

Zaključeno je kako će potpisani dokument doprinijeti većem broju uspješno okončanih postupaka revizije privatizacije.

Potpisan Memorandum o soradnji Finansijske policije FBiH i Agencije za reviziju privatizacije
Potpisan Memorandum o suradnji Financijske policije FBiH i Agencije za reviziju privatizacije

Izvor: Vlada FBiH

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije