Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

MMF odobrio dodatnih 1,3 milijarde dolara Ukrajini

Globalna ekonomija pati od podjele u svijetu na one koje su za i one koji su protiv Rusije, izjavila je izvršna direktorica MMF-a Kristalina Georgieva. Ona je istakla da je to najdramatičnija posljedica događaja u Ukrajini, iako postoji još mnogo rizika, uključujući i prelijevanje sukoba iz Ukrajine u druge zemlje, prenosi RTV Vojvodina.

Posljedica blokovskog razbijanja svijeta je da ćemo svi biti siromašniji – i u siromašnim i u bogatim zemljama“, rekla je Georgieva. Dodala je da će podjela rezultirati gubitkom “velike ekonomske efikasnosti koja nam je pomogla da budemo bogatiji“.

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda danas je odobrio zahtjev Ukrajine za 1,3 milijarde dolara dodatne pomoći namijenjene oporavku ekonomije te zemlje, javlja Reuters. Pozivajući se na dobro informirane izvore, agencija prenosi da će sredstva biti uzeta iz novog hitnog programa kreditiranja namijenjenog nestašici hrane i namirnica.

Ako idemo do točke da odsječemo djelove svijeta od drugih, bilo bi mnogo siromašnih u bogatim zemljama, dok bi siromašne zemlje podnijele najveći dio tereta.

izvršna direktorka MMF-a Kristalina Georgieva

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije