Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Ovo su tvrtke koje mijenjaju svijet

Fortuneova lista "Change the World", lista tvrtki koje mijenjaju svijet, posvećena je ideji da kreativni alati kapitalizma - stalna potraga za boljim rješenjima, potaknuta motivom profita - čine poslovanje  prikladnim za rješavanje najvećih izazova društva. 

Fortuneova lista “Change the World”, lista tvrtki koje mijenjaju svijet, posvećena je ideji da kreativni alati kapitalizma – stalna potraga za boljim rješenjima, potaknuta motivom profita – čine poslovanje  prikladnim za rješavanje najvećih izazova društva. 

Lista za 2022. godinu, osma po redu, dolazi u trenutku kada svijet nastavlja da se oporavlja od pandemije virusa COVID-19, ali i od drugih kriza, među kojima su klimatske promjene, rat u Ukrajini, rodna i rasna nejednakost i nedostatak ekonomskih prilika,sve je to itekako utjecale na odnose među ljudima.

Ovogodišnji popis također uključuje 18 manjih tvrtki, s godišnjim prihodom manjim od milijardu dolara, čija usmjerenost na rješavanje problema u javnom interesu ima veliki utjecaj — uključujući pionire isporuke bespilotnih letjelicama, arhitekte za zelenu energiju, novopridošlicu u farmaceutskoj industriji i dva brzorastuća uzgajivača vertikalne poljoprivrede.

Fortuneov partner u odabiru pobjednika je Shared Value Initiative, konzultantska tvrtka koja pomaže tvrtkama primijeniti poslovne vještine na društvene probleme.

Predstavljamo popis 10 kompanija koje najviše mijenjaju svijet, a kompletan popis možete vidjeti ovdje. Više o metodologiji uvrštavanja tvrtki prema ovom kriteriju možete pronaći na ovoj poveznici.

Top 10
1. PayPal
2. Alibaba, JD.com, Meituan
3. Walmart
4. Discovery
5. Qualcomm
6. Essilor Luxotica
7. Nubank
8. Northvolt
9. Grupa AIA
10. Shubham Housing Development Finance

Izvor: investitor.me

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije