Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Američki Mars obustavlja isporuke čokoladica njemačkim lancima supermarketa

Unatoč intenzivnim pregovorima, Rewe je u srijedu u Kölnu priopćio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena

Američki proizvođač čokoladica Mars obustavio je isporuke njemačkim lancima supermarketa Rewe i Edeka i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto zbog spora oko cijena.

Unatoč intenzivnim pregovorima, Rewe je u srijedu u Kölnu priopćio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena koje Mars traži.

“Izričito” smo odbili zahtjeve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina, poručila je njemačka maloprodajna tvrtka.

Edeka je zauzela sličan stav. “Po našem mišljenju, trenutni Marsovi zahtjevi za značajnim povećanjem cijene nisu činjenično opravdani”, rekao je glasnogovornik.

Mars u Njemačkoj, između ostalog, prodaje istoimene čokoladice, žvakaće gume, hranu za kućne ljubimce, tjesteninu, jela od riže i sladoled.

Rewe i Edeka kupcima predlažu alternativne proizvode, nudeći im vlastite robne marke i proizvode njemačkih tvrtki.

Mars, čije je njemačko sjedište u Verdenu u Donjoj Saskoj, nije odmah komentirao objavu njemačkih maloprodajnih tvrtki.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije