Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Google će korisnicima omogućiti plaćanje u kriptovalutama

Pretraživački div koristit će Coinbase Commerce za kripto transakcije.

Google je u ušao u partnerstvo s Coinbaseom kako bi korisnicima omogućio plaćanje svojih cloud usluga u “odabranim” kriptovalutama. Prema Coinbaseu i Googleu, plaćanja temeljena na kriptu bit će korisnicima dostupna u Web3 prostoru početkom sljedeće godine.

Kako bi omogućio ta plaćanja, Google će koristiti Coinbase Commerce, alat koji tvrtkama omogućuje primanje, prihvaćanje i razmijenu kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu i druge. Coinbase će uzeti udio od transakcija koje su izvršene putem njihove platforme. Google također planira koristiti Coinbase Prime, platformu za kripto trgovanje za “institucionalne razine”, prije svega izgrađenu za velike tvrtke, za pohranjivanje i trgovanje kriptovalutama.

Kao dio dogovora, Coinbase premješta neke od svojih “aplikacija povezanih s podacima” s Amazon Web Services na Google Cloud. Google će također početi koristiti Coinbase Node, alat koji programeri mogu koristiti za dobivanje pristupa lancima blokova i izradu decentraliziranih aplikacija, kako bi osnažio svoje BigQuery kripto javne skupove podataka. To je u skladu s Googleovim ciljem pružanja pozadine za Web3 programere, za što je Google navodno oformio tim ranije ove godine.

Želimo bržu i lakšu izgradnju u Web3, a ovo partnerstvo s Coinbaseom pomaže programerima da dođu korak bliže tom cilju. Ponosni smo što je Coinbase odabrao Google Cloud kao svog strateškog partnera i spremni smo služiti uspješnom globalnom Web3 ekosustavu kupaca i partnera.

Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda

Izvor: The Verge

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije