Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Treba li piti vodu prije spavanja?

Vjerojatno imate čašu vode na noćnom ormariću kako bi ujutro utažili žeđ. No, koje su prednosti i mogući nedostaci pijenja vode prije spavanja?

Vjerojatno imate čašu vode na noćnom ormariću kako bi ujutro utažili žeđ. No, koje su prednosti i mogući nedostaci pijenja vode prije spavanja?

Specijalistica za poremećaje u spavanju Jessica Vensel Rundo objašnjava kako bi vodu trebalo piti dva sata prije spavanja, nakon toga se ne preporučuje.

Ako osjećate žeđ prije odlaska u krevet onda, dodaje, pijte manje od jedne čaše i u malim gutljajima. Ovo pravilo vrijedi i za druga pića. Stoga izbjegavajte alkohol, sokove i čajeve u posljednja dva sata prije spavanja, piše Cleveland Clinic, prenosi poslovni.hr

Iako je hidratacija važna, za zdravlje je važan i kvalitetan san. Zbog odlaska na wc tijekom noći san se prekida pa to može negativno utjecati na spavanje. Naime, nedovoljno kvalitetnog sna povezano je s infekcijama, visokim krvnim tlakom i kolesterolom, debljanjem i gubitkom pamćenja.

Prednosti pijenja vode

Stručnjakinja ističe kako je važna količina koju unosite u organizam pa tako malo vode neće naštetiti kvaliteti sna.

Čišćenje tijela

Održavanje hidratacije tijekom dana i večeri može pomoći u razgradnji toksina i oslobađanju kroz znoj.

Pomaže u reguliranju tjelesne temperature

Ako vam je vruće, pogotovo u ljetnim mjesecima, rashlađivanje tijela s malo vode može biti korisno prije spavanja.

Kada zapravo treba piti vodu?

Ne postoji određeno vrijeme u danu kada treba popiti vodu već ju treba piti kontinuirano tijekom dana. Ne preporučuje se pijenje velikih količina vode odjednom, pogotovo ne prije spavanja.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije