Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Jasmin Spahić novi predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić, ekspert iz oblasti financija sa bogatim iskustvom u bankarstvu, odlukom Nadzornog odbora banke imenovan je za novog predsjednika Addiko Bank Sarajevo. Na tu je dužnost stupio službeno 17.10.2022. godine. Tijekom svoje karijere, napravio je značajne iskorake, prije svega kada je u pitanju digitalna transformacija, uvođenju inovativnih servisa u sektoru maloprodaje ali i kroz snažnu partnersku povezanost sa gospodarskim sektorom u Bosni i Hercegovini.

Dolazim na zaista izazovnu poziciju, sa ciljem da nastavim transformaciju Addiko Bank Sarajevo i ojačam njeno pozicioniranje kao lidera u segmentima potrošačkog kreditiranja, ali i SME sektoru. Vjerujem da će iskustvo koje donosim dodatno potaći razvoj Banke i njeno kvalitetnije tržišno pozicioniranje.

Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo

Sanela Pašić, dosadašnja predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo se, po vlastitom izboru, povlači iz operativnog bankarskog poslovanja, nakon dva desetljeća uspješnog obavljanja menadžerskih poslova u različitim bankarskim grupacijama. Pored novih uloga u nadzornim odborima banaka unutar Addiko Grupacije i executive coach-a u IT industriji u zemljama regije, nastavit će dugogodišnji rad na edukaciji studenata na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology.

Upravu Banke će, od 17.10, pored Jasmina Spahića, predsjednika Uprave, činiti Selma Omić i Mario Ivanković, dosadašnji članovi Uprave, iznimno iskusni bankarski menadžeri, fokusirani na zadovoljstvo klijenata i partnera. 

Ova promjena neće se odraziti na strategiju Banke. Fokus Banke će i dalje biti kontinuirano unaprjeđenje kvaliteta usluge i povećanje efikasnosti, a sa ciljem maksimiziranja zadovoljstva klijenata.  Banka ostaje posvećena strategiji specijaliste za stanovništvo i mala i srednja poduzeća, sa posebnim naglaskom na jačanje digitalnih proizvoda i usluga.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije