Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Vraća se Renault 4 – električna verzija stiže 2025. godine

Renault je na sajmu automobila u Parizu i službeno najavio povratak svog legendarnog automobila, samo u elektroničkoj verziji. Nova verzija Renaulta 4 u prodaji bi se trebala pojaviti 2025. godine, a na Paris Motor Showu predstavljen je koncept nazvan Renault 4Ever Trophy koji se ne bi trebao previše razlikovati od konačnog prodajnog modela .

Nadolazeća “četvorka” zamišljena je kao obiteljski električni SUV te vjerojatno neće imati crne plastične odbojnike kao i na predstavljenom konceptu. Iako je ovo robusniji i, naravno, moderniji automobil, u njegovom se dizajnu ipak mogu prepoznati neki detalji koji podsjećaju na legendu predstavljenu još prije šezdesetak godina, prenosi Zimo.

Kako bismo 4Ever Trophy doveli u moderno razdoblje, u njegov smo aerodinamičan oblik unijeli tehnološku sofisticiranost. Svi su ovi sastojci pažljivo napravljeni s pogledom na modernost i sofisticiranost, kako bi dizajn bio prepoznatljiv za one koji su već upoznati s 4L, kao i mlađim generacijama koje možda ne znaju ništa o slavnoj povijesti ovog automobila.

Gilles Vidal, potpredsjednik dizajna u Renaultu

Dok je vanjština vozila prilično zanimljiva, Renault još nije prikazao kako će izgledati njegova unutrašnjost. Originalni model bio je poznat po svom podignutom mjenjaču te nije poznato hoće li se dizajneri kompanije odlučiti na neko slično rješenje – iako klasični mjenjač neće biti potreban jer je riječ o automatiku.

Konceptni model dolazi s motorom smještenim na prednjoj osovini snage 138 KS, uz 42 kWh bateriju, no pored ovih informacija Renault nije objavio nikakve konkretnije podatke o samom automobilu i performansama koje od njega možemo očekivati. S obzirom na to da je početak prodaje najavljen za oko 3 godine, jasno je kako žurbe nema te bi Renault do tada trebao predstaviti konačan dizajn, izgled unutrašnjosti kao i detaljne informacije o performansama električne verzije legendarne četvorke.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije