Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Prosječna plaća u kolovozu 1.145 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim subjektima u BiH u kolovozu je iznosila 1.145 KM i nominalno je viša za 9,9 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te nominalno viša za 13,7 posto u odnosu na isti mjesec lani.

U djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plaća u kolovozu je iznosila 734 KM, u građevinarstvu 841 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 875 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji prosječna isplaćena neto plata u kolovozu iznosila je 1.677 KM, u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.669 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.609 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u BiH za kolovoz je iznosila 1.757 KM, što pokazuje nominalan rast za 9,5 posto u odnosu na prosinac 2021. godine, te je nominalno viša za 13,2 posto u odnosu na kolovoz prošle godine.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije