Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Zadarska zračna luka među 4 najbolje luke u kategoriji do 5 milijuna putnika

Uz Zračnu luku Zadar na Routes awardsu u kategoriji do pet milijuna putnika nominirani su Nürnberg u Njemačkoj, Edinburgh u Škotskoj i Larnaka na Cipru

Zračna luka Zadar, koje je nedavno po prvi put u svojoj 54-godišnjoj povijesti dočekala milijuntog putnika odnosno putnicu u jednoj godini, ušla je na usku listu najboljih zračnih luka u kategoriji do 5 milijuna putnika na Routes awardsu. Pobjednik će biti objavljen u ponedjeljak u Las Vegasu.,prenosi tockanai.

Nominacijom foruma koji okuplja najvažnije zrakoplovne kompanije i zračne luke svijeta Zračna luka Zadar uvrštena je u prestižno društvo najboljih i najkvalitetnijih zračnih luka svijeta. Uz Zračnu luku Zadar u kategoriji do pet milijuna putnika nominirani su Nürnberg u Njemačkoj, Edinburgh u Škotskoj i Larnaka na Cipru.

U kategoriji od pet do 10 milijuna putnika nominirani su Bruxelles, Tampa, Kopenhagen i Singapur, od 10 do 17,5 milijuna München, Rim, Atena i Beč, a u kategoriji više od 17,5 milijuna San Francisco, Cancun, Dubai i Frankfurt.

U kategoriji aviokompanija nominirani su American Airlines, KLM, Qatar Airways, Volotea i Wizz Air.

Ako Zadar i ne osvoji tu prestižnu nagradu, sama nominacije i ulazak u najuži krug finalista je dobra promocija turizma zadarske regije.

Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, rekla je da je ovog vikenda kroz zadarsku zračnu luku prošlo 15.000 putnika, a procjene su da bi ZL Zadar sezonu mogla završiti s rekordnih 1,1 milijun putnika.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije